Méregtelenítés lúgosítással, egészségvédelem, új biológia, belső fény, szépségápolás, gyógymasszázs, reflexológia, savbázis egye
Méregtelenítés lúgosítással, egészségvédelem, új biológia, belső fény, szépségápolás, gyógymasszázs, reflexológia, savbázis egye
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Lúgosítás
 
Szépségápolás
 
Gyógymasszázs és talpmasszázs
 
Receptek
 
Sikerek
 
Lúgosító receptek

Lúgosító receptek

Sok-sok lúgosító recept található itt: www.lugositoreceptek.extra.hu 

Mediterrán zöldségestál

Hozzávalók:
2 közepes padlizsán, 1 cukkini, 4 paradicsom, 2 paprika, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 1 babérlevél, 1 teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál bazsalikom, 1 mok­káskanál frissen őrölt bors, só

A padlizsánokat hámozzuk meg, vágjuk kockára. A cukkinit mossuk meg és hámozás nélkül kockázzuk föl a padlizsánhoz hasonlóan. A paprikákat csumázzuk ki, vágjuk ugyancsak kocká­ra, a vöröshagymát úgyszintén. A paradicsomokról forró víz alatt húzzuk le a héjat, majd szeleteljük föl. A fokhagymát zúzzuk pé­pessé. Melegítsük fel az olívaolajat, tegyük bele a hagymát, majd a fokhagymát, a padlizsánt, a cukkinit és a paprikát. Keverjük jól el, végül tegyük bele a paradicsomszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és gyakori kevergetés mellett pároljuk 20 percig.
Hidegen is, melegen is egyaránt finom.

Édeskömény saláta

Hozzávalók:
1 édeskömény, 1 sárgarépa, 1 paradicsom, 1 fodros saláta, 1 kisebb póré, 1/2 citrom leve, 1 evőkanál salátaolaj, 1 evő­kanál cukor, 2 evőkanál víz, csipetnyi bors, só, 1 csokor petrezse­lyem zöldje

Mossuk meg jól az édesköményt, vágjuk hosszában ketté, majd szeleteljük hosszú csíkokra. A megtisztított sárgarépát metéljük laskára. A paradicsomot tegyük egy pillanatra forró víz alá, majd héját húzzuk le és karikázzuk föl. A pórét tisztítsuk meg folyóvíz alatt, majd vágjuk karikára. A fodros salátát tépkedjük falatnyi da­rabokra. A zöldségeket rendezzük mutatós alakzatba egy lapos salátástálon, majd locsoljuk meg az alábbi öntettel.
A cukrot oldjuk fel a vízben, keverjük hozzá a citromlevet, ola­jat és a fűszereket, majd tíz percnyi érés után öntözzük meg vele az előkészített zöldségeket. Tetejét szórjuk meg apróra vágott pet­rezselyemmel és hűtsük le tálalás előtt.

Falafel-fasírt csicseriborsóból

Hozzávalók:
30 dkg hántolt csicseriborsó, 1 vöröshagyma, 2 ge­rezd fokhagyma, 1/2 teáskanál fekete bors, 1/2 teáskanál őrölt kori­ander, só, olaj a sütéshez

A csicseriborsót előző este áztassuk be, másnap tiszta vízben főz­zük meg, majd szűrjük le. Ha kihűlt, tegyük turmixpohárba, adjuk hozzá a fűszereket, az apróra vágott hagymát és fokhagymát, önt­sük fel 3 dl vízzel és turmixoljuk jól össze. Formáljunk apró gom­bócokat belőle, és felforrósított olajon süssük meg. Tegyük szalvé­tára, hogy a fölösleges zsiradék lejöjjön róla, majd kínáljuk sok salátával.

Finom vegyes

Hozzávalók:
1 vöröshagyma, 50 dkg paprika, 30 dkg paradi­csom, 2 közepes csillagtök, 3 evőkanál olaj, só, bors

A hagymát szeleteljük föl, a paprikákat vágjuk karikákra. A paradi­csomok héját húzzuk le, nyolcadoljuk. A csillagtököt hámozzuk meg, kockázzuk föl.
Az olajat hevítsük föl, dinszteljük meg rajta a hagymát és a paprikát, majd adjuk hozzá egyszerre a tököt és a paradicsomot.
Ízesítsük sóval, borssal, rotyogtassuk jól össze. Ha a tök üveges­ puhára párolódott, húzzuk le az edényt a tűzről. Fedjük le és hagyjuk 10 percig magában érni.
Hidegen is finom!

Rakott zöldbab görög módra

Hozzávalók:
1 kg zöldbab
só, bors
1 gerezd fokhagyma
400 g paradicsom
4 tojás
15-20 bazsalikomlevél
8-10 mentalevél
10-10 szem zöld és fekete olajbogyó
2 közepes fej hagyma
3+2 ek. olívaolaj

A zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk. Enyhén sós, a fokhagymával ízesített vízben puhára főzzük (20 perc). A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, magjaikat eltávolítjuk, felaprózzuk. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízbe merítve lehűtjük. A bazsalikomot és a mentát leöblítjük, finomra vágjuk. Az olívabogyókat kimagozzuk. A hagymákat meghámozzuk, nem túl vékonyan felkarikázzuk, és 3 ek olívaolajban megfonnyasztjuk. Rádobjuk a paradicsomot, az olívabogyókat, a zöldfűszereket, borsozzuk, és fedő nélkül 15 percig rotyogtatjuk. Csak a végén sózzuk, mert az olíva eredendően sós! A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra Kiolajozunk egy mélyebb jénait. A tojásokat meghámozzuk és felkarikázzuk. A babot leszűrjük, felitatjuk róla a nedvességet. Felét a tálba terítjük rásimítjuk a paradicsomos mártás felét, megrakjuk tojáskarikákkal, majd ismét bab és mártás következik. Tetejét meglocsoljuk a maradék olajjal és a sütőben 10-12 percig forrósítjuk. Díszítjük, és tálaljuk.

Sárgarépás burgonyafészek spenóttal

Hozzávalók:
1 póréhagyma
400 g spenót
400 g sárgarépa
200 g burgonya
30+50 g vaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors
szerecsendió
40+10 g reszelt sajt
2-3 szál petrezselyem

A zöldségeket megtisztítjuk. A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk. A spenótot ujjnyi széles csíkokra, a sárgarépát karikákra, a burgonyát apró kockákra vágjuk. 30 g vajban megfonnyasztjuk a pórét, rádobjuk a spenótot és az áttört fokhagymát, fedő alatt 5 percig pároljuk, majd erős tőzön, fedő nélkül elfőzzük a levét, sózzuk, borsozzuk, melegen tartjuk. A sárgarépát és a burgonyát együtt enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Ezt a keveréket megtörjük, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük, végül habosra keverjük 50 g vajjal és 40 g reszelt sajttal. Csillagcsőrös habzsákba szedjük és 6-7 cm átmérőjű, 3-4 cm magas fészkeket nyomunk belőle egy lapos tálra. Közepükbe halmozzuk a spenótot, tetejüket megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Azonnal tálaljuk.

Karfiol pástétom

Hozzávalók:
1 kg főtt karfiol
2 nagy főtt burgonya
1 fej lilahagyma apróra vágva
1 nagy főtt répa lereszelve
só, vegamix ízlés szerint
víz szükség szerint
1 kis csokor petrezselyem

Turmixoljuk el alaposan a a főtt karfiolt, és burgonyát, kevés víz hozzáadásával majd keverjük hozzá fakanállal a többi hozzávalót és az ízesítőket.

Töltött paradicsom

Hozzávalók:
8 nagyobb szem paradicsom
50 dkg mireli morzsolt kukorica
2 dl olíva olaj
1 nagyobb citrom leve,
2 közepes fött burgonya
1 teáskanál só
1/2 teáskanál borsikafű
1 teáskanál fokhagyma granulátum

Turmixoljuk el az utolsó hat összetevőt, és öntsük rá az így elkészített majonézt az időközben felengedett kukoricára, majd vágjuk le a paradicsom felső 1/4 részét vízszintesen, kotorjuk ki a belsejét, és töltsük bele a majonézes kukoricát egy kiskanál segítségével. Tegyük vissza a "kalapját" a paradicsomnak és egy szép, fejessalátával feldíszített tálra rakjuk ki a paradicsomokat.

Mandula tejföl

Hozzávalók:
1 csésze napraforgó
1 csésze héj nélküli mandula
1 közepes főtt krumpli
1/2-1 citrom leve
1/2 teáskanál méz
csipet só
víz szükség szerint

Kevés vízzel turmixoljuk el a szárazanyagokat, majd turmixoljunk még hozá vizet, hogy tejföl sűrűségű legyen.

Kölespuding

Hozzávalók:
7,5 dl 100%-os ananászlé
25 dkg köles
1 teáskanál só
2 teáskanál őrölt vanília ( 5-10 cm-es vaníliarúd)
6 evőkanál méz
1 csésze mogyoró vagy kókusz

Az összes hozzávalót turmixoljuk el először a folyadék felével, majd turmixoljuk hozzá a maradékot is.

 

 
Kapcsolat
 
Termékek rendelése
 
Vállalkozási lehetőség
 
Egészségügyi cikkek
 
Üvegfestés
 
Linkajánló
 
Naptár
2025. Április
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 
Óra
 
Látogatók száma
Indulás: 2007-08-30
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!