Méregtelenítés lúgosítással, egészségvédelem, új biológia, belső fény, szépségápolás, gyógymasszázs, reflexológia, savbázis egye
Méregtelenítés lúgosítással, egészségvédelem, új biológia, belső fény, szépségápolás, gyógymasszázs, reflexológia, savbázis egye
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Lúgosítás
 
Szépségápolás
 
Gyógymasszázs és talpmasszázs
 
Receptek
 
Sikerek
 
Az atipusos tüdőgyulladásról

Az atípusos tüdőgyulladásról

Magas láz, mellette köhögés, köpetürítés, nehézlégzés, légszomj, megrövidült, esetenként fájdalmas légzés jellemzi a betegséget.

Az Egészségügyi Világszervezet 2003. március 12-én közölt először adatokat arra vonatkozóan, hogy február közepe óta ismeretlen kórokozó által előidézett, súlyos légúti tünetekkel és lázzal járó megbetegedések halmozódását észlelték Hongkongban és Vietnamban.

A március 19-én közzétett legfrissebb adatok szerint 2003. február 1 – március 19. közötti időben tíz országból 264 esetet jelentettek.

A jelentett megbetegedések közül kilenc halálos kimenetelű volt. 241 megbetegedést Délkelet-Ázsiában regisztráltak, Kínában jelenleg a járványhoz tartozó esetek száma nem ismert. Március 14-e után a betegség Kanadában, Európában és az Amerikai Egyesült Államokban is felbukkant. Olyan személyek betegedtek meg, akik megbetegedésüket megelőzően Kínában, Szingapúrban vagy Vietnamban jártak. Kanadában a behurcolt esetek mellett már hazai eredetű megbetegedések is előfordultak

Melyek a betegség főbb tünetei

Magas láz, mellette köhögés, köpetürítés, nehézlégzés, légszomj, megrövidült, esetenként fájdalmas légzés


Kinél lehet felvetni a betegség gyanúját?

Akinél a betegség főbb tünetei közül több jelen van és

- a tünetek jelentkezését megelőző 10 napon belül Kína, Szingapúr, Vietnám és Kanada, a fenti táblázatban megjelölt fertőzött területeiről érkezett személlyel kerültek szoros kapcsolatba, akiknél a fenti tünetegyüttest diagnosztizálták,

- ők maguk 10 napon belül Kína, Szingapúr, Vietnam és Kanada megadott fertőzött területeiről érkeztek Magyarországra.


A tünetegyüttes kórokozója feltehetően vírus, azonosítása folyamatban van.

A kórokozó nagy valószínűséggel elsősorban cseppfertőzéssel terjed, azonban a fertőzés létrejöttéhez szoros kontaktus szükséges. Ennek megfelelően a fertőződés előfeltétele a beteggel közös háztartásban, egy lakásban/szobában való együttélés, alvás, vagy direkt kontaktus, pl. a nyálkacseppek direkt átadása (csókolózás). Természetesen a betegeket ápoló/ellátó egészségügyi dolgozók a beteg váladékaival történő közvetlen érintkezés miatt az átlagosnál nagyobb fertőzési veszélynek vannak kitéve, azonban ez a kockázat a megfelelő fertőzés-megelőzési (munkavédelmi) szabályok betartásával jelentősen csökkenthető.

Az Egészségügyi Világszervezet nem javasolja az utazások korlátozását, nem javasolja az utazások elhalasztását még az érintett ázsiai országokba sem.

Tanácsoljuk azonban valamennyi a betegséggel érintett országba utazónak, hogy ha a külföldi tartózkodás során, vagy azt követően belázasodik és légúti panasza jelentkezik, úgy azonnal forduljon orvoshoz. Vonatkozik ez azokra is, akik az elmúlt tíz napban érkeztek haza az érintett országokból és lázas, légzőszervi betegségük van.
Forrás: ÁNTSZ
 
Kapcsolat
 
Termékek rendelése
 
Vállalkozási lehetőség
 
Egészségügyi cikkek
 
Üvegfestés
 
Linkajánló
 
Naptár
2020. Szeptember
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 
Óra
 
Látogatók száma
Indulás: 2007-08-30
 

Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!